Яценюк, як і кривавий янукович, вимагає перекривати дороги для його кортежу

kortezh-krolyka

Для проїзду кортежу прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка у Києві вимикають світлофори і перекривають автошляхи, хоча раніше глава уряду засуджував таку практику як ганебний пережиток часів попередніх урядів.

Від Нових Петрівців, де з родиною живе прем’єр-міністр, і до будівлі Кабінету міністрів журналісти нарахували чотири перехрестя, на яких працівники ДАІ вимикали світлофори і перекривали рух транспорту, щоб Яценюк безперешкодно дістався на робоче місце.

Співробітник ДАІ не на камеру скаржився журналістам, що «нічого не змінилося, як перекривали автошляхи, так і перекриваємо». Водночас у прес-службі Міністерства внутрішніх справ повідомили, що ніяких спеціальних заходів для проїзду кортежу прем’єр-міністра не влаштовується, окрім епізодичного регулювання руху у випадках надскладних заторів.

Прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо заявляє, що «прем’єр-міністр не вживає надзвичайних заходів при пересуванні його автомобіля по місту».

Проте журналісти близько тижня спостерігали за тим, як для проїзду Яценюка регулюють рух на дорогах столиці. Зокрема, найбільший затор через пересування кортежу Яценюка утворився на спуску по вулиці Грушевського в один з днів спостереження, 15 грудня: більше сотні автомобілів чекали, поки проїде прем’єр.

В Управлінні державної охорони на письмовий запит щодо підстав перекриття руху відповіли, що «Відповідно до статті 26¹ Закону України «Про дорожній рух» від 30.06.1993 № 3353 – ХІІ безпечний та безперешкодний проїзд транспортних засобів, в яких пересувається прем’єр-міністр України, забезпечується відповідними підрозділами Міністерства внутрішніх справ України, що забезпечують безпеку дорожнього руху, Управління державної охорони України шляхом запровадження тимчасових обмежень, заборони руху інших учасників дорожнього руху або його регулювання відповідними підрозділами Міністерства внутрішніх справ України, що забезпечують безпеку дорожнього руху».

Із перекриттям руху для проїзду кортежів високопосадовців, зокрема, боролися учасники Євромайдану. У різний час до Верховної Ради було подано кілька законопроектів, які пропонували обмежити час для перекриття доріг для проїзду високопосадовців.

Правда України

       Web.com Site Builder