Швеція готова розглянути участь у миротворчій місії ООН на Донбасі – міністр оборони

Швеція готова розглянути можливість участі в миротворчій місії ООН на Донбасі, заявив міністр оборони Швеції Петер Хультквіст під час візиту до Києва.

«Якщо буде ухвалене рішення Ради безпеки ООН щодо розгортання миротворчої місії в Україні, Швеція розглядатиме можливість взяти участь у такій місії», – сказав Хультквіст.

Він додав, що Швеція виступає категорично проти будь-яких «заморожених конфліктів».

Росія, яка подала до Ради безпеки ООН пропозицію щодо сил організації на Донбасі, домагається, щоб ці сили дислокувалися тільки поблизу лінії контакту в місцях, де працюють спостерігачі ОБСЄ, і мали за завдання тільки охорону цих спостерігачів.

Україна та її західні союзники відкинули такі обмеження й наполягають, що ці сили повинні працювати на всій окупованій території Донбасу, включно з неконтрольованою нині ділянкою українсько-російського кордону, і мати широкий миротворчий мандат. Крім того, Київ і Захід відкидають будь-яке узгодження подробиць можливої місії ООН із бойовиками, які не є стороною мінських домовленостей про врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу.

       Web.com Site Builder