МЗС про голодування Сенцова: 100 днів – страшна цифра

Міністерство закордонних справ України знову повторило вимогу до Росії негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова.

«100 днів голодує Сенцов. Страшна цифра. Людське життя – найвища цінність. Вимагаємо від РФ негайно звільнити Олега», – написала в мережі Twitter речниця МЗС України Мар’яна Беца.

«Звертаємось до наших партнерів та міжнародних організацій посилити тиск на РФ задля порятунку Олега Сенцова та звільнення українських політв’язнів в РФ», – додала речниця.

Читайте також: Сенцов голодує 100 днів. В Україні і світі відбудуться акції з вимогою звільнення режисера

21 серпня виповнюється 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Попри неодноразові заклики лікарів припинити голодування, Сенцов продовжує свій протест. У колонії в північному російському місті Лабитнангі проводять медичні процедури, щоб не допустити смерті в’язня, але щодня ризик нової кризи зі здоров’ям Сенцова зростає.

14 серпня Олег Сенцов розповів російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка їздила до нього в колонію, що його стан «передкритичний». Сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що в листі він їй написав, що втрачає надію і не вірить у звільнення.

       Web.com Site Builder