Уряд планує створити військову базу на Азовському морі

Про плани уряду створити військово-морську базу на Азовському морі повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

«В Бердянську спущено на воду два артилерійські бронекатери Військово-морських сил України. Планується, що до кінця року на Азовському морі створять військово-морську базу ВМС Збройних сил України», – йдеться в повідомленні уряду.

У Кабміні сподіваються, що наявність такої бази дозволить адекватно реагувати на дії Росії в Азовському морі.

Президент Петро Порошенко заявляв в інтерв’ю The Washington Post, що Росія планує окупувати Азовське море «так само, як окупувала Крим».

Україна працює над тим, щоб інші країни, чиї кораблі російські прикордонники затримували в Азовському морі, долучилися до позову проти Росії, заявив у коментарі Радіо Свобода міністр закордонних справ України Павло Клімкін 14 вересня під час 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві.

Також на цю тему: На узбережжі Азовського моря пройшли спільні навчання морської піхоти, авіації та артилерії ЗСУ

За словами міністра закордонних справ України, Росія свідомо намагається зупинити судноплавство в Азовському морі, і називає це «елементами блокади».

Київ подав позов на дії Росії у рамках конвенції з морського права. Скарга України стосується Азовського та Чорного морів, Керченської протоки та Керченського мосту, будівництво якого Україна вважає незаконним.

       Web.com Site Builder