Держархбудінспекція розглядає питання продовження “будівельної амністії” в 2016 році

bud-amnistia

Державна архітектурно-будівельна інспекція України (Держархбудінспекція) розглядає питання продовження “будівельної амністії”, що передбачає введення в експлуатацію самовільно побудованих житлових об’єктів та об’єктів першої-другої категорії складності, на 2016 рік, повідомив в ході брифінгу глава відомства Олексій Кудрявцев.

“Ми зараз вивчаємо це питання. Дуже багато людей звертаються до нас з цим питанням, тому якщо буде така необхідність, то ми буквально в січні-лютому будемо пропонувати Кабміну продовжити будівельну амністію”, – сказав він.

Він також розповів, що станом на початок грудня органи архітектурно-будівельного контролю узаконили майже 10000 об’єктів самовільного будівництва, при цьому найбільше число декларацій про введення в експлуатацію самобудів було зареєстровано в Київській, Дніпропетровській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

Нагадаємо, Верховна Рада України в середині січня прийняла Закон про внесення змін до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт.

Даний документ продовжив до 31 грудня 2015 так звану “будівельну амністію”, яка дозволяє узаконювати самобуди за спрощеним механізмом.

Так, згідно з документом, спрощений механізм прийняття в експлуатацію поширюється на об’єкти, побудовані без дозволу на виконання будівельних робіт та без проведення техогляду приміщень в період з 5 серпня 1992 року по 12 березня 2011 року.

Правда України

       Web.com Site Builder