Запровадити накопичувальну пенсійну систему з 1 січня 2017 року вже не вдасться

pensiya

Запровадити накопичувальну пенсійну систему з 1 січня 2017 року вже не вдасться, навіть якщо закон, який дасть старт пенсійній реформі, буде прийнятий. Таку думку висловив перший заступник голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір.

«Питання не в тому, чи потрібно вводити накопичувальну систему. Питання в тому, коли Україна буде готова до введення цієї системи. Зрозуміло, що на сьогодні ми вже не встигаємо з 2017 року ввести накопичувальну систему», – сказав Шамбір.

За його словами, якщо відповідний законопроект ще навіть не прийнятий, то «технологічно він не може почати свою дію з 1 січня 2017 року». Але навіть за умови його прийняття для втілення в життя повної накопичувальної системи потрібен як час, так і великий фінансовий ресурс. «Законопроект 2657 якраз передбачає заходи щодо його запровадження з перерозподілом того ресурсу, який необхідний для цього», – додав перший заступник голови правління ПФУ.

Він запевнив, що питання щодо термінів запровадження накопичувальної системи будуть розроблятися українською стороною разом зі світовими експертами.

Окрім цього, додав Шамбір, питання про повне скасування спеціальних пенсій, запровадження професійної накопичувальної системи, які також потребують врегулювання і які можна буде вирішити після прийняття закону про пенсійну реформу.

Правда України

       Web.com Site Builder