Корупціонери путіна готові звинувачувати інтернет, щоб приховати свої злочини

chajka-korupcia

Колишня дружина заступника генерального прокурора Росії Геннадія Лопатіна Ольга подала до суду позов про захист честі, гідності і ділової репутації до опозиціонера Олексія Навального і Фонду боротьби з корупцією, повідомив адвокат Владислав Гриб.

Серед відповідачів також значиться корпорація Google, співробітники фонду Георгій Албуров і Любов Соболь.

Приводами для подачі позову, за словами адвоката, стали як публікація ФБК статті про розслідування незаконної діяльності членів сім’ї і підлеглих генпрокурора Росії Юрія Чайки, так і її відеоверсія, викладена в мережі, що належить Google.

У заяві до суду Лопатіна зажадала визнати поширені про неї відомості незаконними і забороненими до розголошення. Вона також вимагає компенсації моральних збитків.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального 1 грудня опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки й інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, відкатах і рейдерстві», а також у зв’язках зі злочинними угрупованнями.

У розслідуванні також стверджувалося, що Ольга Лопатіна вела бізнес з дружинами Сергія Цапка і В’ячеслава Цеповяза – основними фігурантами справи про масові вбивства в станиці Кущевській Краснодарського краю Росії. За даними ФБК, разом жінки володіють підприємством «Цукор Кубані». Лопатіна інформацію спростувала і назвала документи ФБК «підробленими».

Раніше суд відмовився розглядати позов про захист честі і гідності Фонду боротьби з корупцією до генерального прокурора Росії Юрія Чайки. Приводом для звернення стали слова генпрокурора Росії, який назвав результати розслідування «замовними і брехливими».
href=”http://www.lentau.com/content/news/27429308.html” rel=”nofollow”> …

Правда України

       Web.com Site Builder