Німецькі інвестори побудують нові заводи в Західній Україні в найближчі роки

rozvytok-galychyny

Німецькі постачальники деталей для автомобільної промисловості заявили про наміри побудувати нові заводи в Західній Україні протягом найближчих років.

Вони планують створити 9-10 тис. нових робочих місць. Про це йдеться в оприлюдненій заяві Делегації німецької економіки в Україні.

В даний час на виробничих майданчиках в західному регіоні України вже працює близько 25 тис осіб. Делегація також повідомила про “значне зростання” кількості німецьких компаній в Україні з березня 2013 року, ще до початку конфлікту на Донбасі. З тих пір присутність економіки Німеччини в Україні зросла на 5,1%, а кількість юридичних осіб з німецькою участю – на 6%.

За статистикою організації, експорт з Німеччини в Україну в 2015 році значно впав – на 18,4% в порівнянні з 2014 роком, проте в січні поточного року вперше за 32 місяці показав зростання – на 11,8%.

Український експорт в Німеччині в січні 2016 го зріс на 7,7%. В цілому, обсяг прямих німецьких інвестицій в економіку України на кінець минулого року склав близько $ 5,4 мільярда. Делегація вказала, що це – 12,5% загальних прямих іноземних інвестицій в Україну, третє місце – після Кіпру та Нідерландів.

Правда України

       Web.com Site Builder