Сарган: суд надав дозвіл на заочне розслідування щодо Януковича та інших у справі Євромайдану 

Печерський районний суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно екс-президента Віктора Януковича, екс-голови СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького, повідомила 7 лютого речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

«Стосовно ще трьох фігурантів даного кримінального провадження – Захарченка, Ратушняка та Федчука – подібні клопотання прокурорів розглядатимуться найближчим часом. Нагадаю, що мова йде про події на Євромайдані 18-20 лютого 2014 року. Усі шестеро фігурантів кримінального провадження знаходяться у розшуку, ухиляються від суду і слідства», – вказала Сарган у Facebook.

У період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, найбільше – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

Оболонський райсуд наприкінці червня 2017 року перейшов до заочного розгляду справи за обвинуваченням у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича. Справа щодо подій на Євромайдані розслідується як окреме провадження.

Екс-президент України, який втік до Росії після розстрілів на Майдані, звинувачення відкидає.

       Web.com Site Builder