Під судом, де розглядають запобіжний захід Труханову, сталися сутички

Біля Солом’янського районного суду Києва, який 15 лютого розглядає запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову, сталися сутички між праворадикалами і невідомими чоловіками у чорному, які виглядають як «тітушки», а також між праворадикалами і правоохоронцями.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під час розгляду справи біля і всередині суду зібралися понад сотня невідомих чоловіків у чорному. Пізніше до будівлі суду прийшли представники праворадикальних організацій, зокрема «Нацдружин», «С14». Між ними і людьми в чорному виникли сутички, які згодом припинилися.

Після цього один із представників праворадикалів намагався зайти в будівлю суду, поліція хотіла перевірити його речі, він протестував і почалася штовханина.

За словами кореспондента Радіо Свобода, він бачив, як правоохоронці затримали щонайменше трьох представників праворадикальних організацій.

Поліція ситуацію поки що не коментувала.

Тим часом, у суді зараз перерва, суддя пішов до нарадчої кімнати, щоб ухвалити рішення щодо запобіжного заходу для Труханова, якого підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі просять суд взяти Труханова під варту з альтернативою 50 мільйонів гривень застави.

13 лютого детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

 

       Web.com Site Builder