В Україні заборонять роботу літаків з терміном використання понад 20 років – Омелян

В Україні з наступного року буде заборонена експлуатація літаків, термін використання яких перевищує 20 років, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За підсумками наради з авіакомпаніями і туроператорами 3 липня в Києві Омелян він заявив, що Державна авіаційна служба протягом найближчих двох тижнів проведе повну технічну ревізію літаків, які здебільшого використовуються для нерегулярних перевезень.

«Все, що старше від 20 років, в Україні не буде мати права літати», – сказав міністр, уточнивши, що зараз в Україні є літаки з терміном експлуатації понад 35 і 40 років.

Читайте також – До 600 євро відшкодування: що мають право вимагати пасажири проблемних авіарейсів

Міністр додав, що перевірки стосуватимуться, в тому числі і салонів. «Ми сьогодні обговорювали можливість введення так званого «інспектора Фреймут» для перевірки стану салонів. Адже іноді саме салон не відповідає санітарним нормам, особливо у старих літаків», – зауважив Омелян.

Він анонсував появу в Україні рейтингу авіакомпаній.

Останніми днями сотні українських туристів по кілька годин, а то й діб очікували рейсів в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, Майорки, а також в аеропорту «Київ». Авіакомпанія Bravo Airways пояснила затримки рейсів на кілька діб невиплатою коштів туроператором OASIS. Останній своєї провини не визнає.

Також на цю тему: Відпочинок за кордоном: як діяти, якщо щось пішло не так

       Web.com Site Builder