Конгрес США рекомендував Пентагону продовжити допомогу Україні

Конгрес США рекомендував продовжити в 2019-му фінансовому році допомогу Україні. Про це йдеться в доповіді про оборонний бюджет на наступний фінансовий рік, який розпочнеться 1 жовтня 2018 року. Проект бюджету погодили обидві палати Конгресу.

«Профінансувати президентський запит, включно з виділенням 250 мільйонів доларів на летальні оборонні озброєння», – ідеться в документі. 

Конгрес також продовжив заборону на співпрацю Пентагону з міністерством оборони Росії. Документ, зокрема, рекомендує заборонити фінансування військової співпраці між Москвою і Вашингтоном. Виняток становитимуть певні розпорядження міністра оборони США.

Читайте також: Пентагон підтверджує надання Україні військової допомоги на 200 мільйонів доларів 

Минулого тижня міністерство оборони США підтвердило рішення про надання Україні 200 мільйонів доларів в межах програми співробітництва у зміцненні безпеки держави. За даними американського військового відомства, ці кошти мають бути спрямовані «на проведення додаткових тренінгів українських військових, придбання воєнного обладнання та роботу військових радників для посилення оборонних можливостей української армії».

«Таким чином, загальний обсяг американської військової допомоги Україні сягне 1 мільярда доларів, якщо рахувати із 2014 року», – повідомили в Пентагоні.

       Web.com Site Builder