У Нацраді розповіли, скільки часу на тиждень телеканали присвячують ситуації на сході України

Українські телеканали присвячують висвітленню ситуації на сході України в середньому від п’яти до майже 10 годин на тиждень, повідомила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, посилаючись на дані свого моніторингу.

Загалом в ефір розважально-інформаційних телеканалів упродовж тижня, коли проводився моніторинг, вийшло 465 повідомлень про ситуацію на сході України, повідомив член Нацради Сергій Костинський. За його словами, найбільше уваги цій темі присвячує ІСTV. За рік показник цього телеканалу значно зріс. Водночас на телеканалах «1+1» та «Інтер» порівняно з минулим роком кількість програм, присвячених цій темі, зменшилася.

Згідно з даними моніторингу, інформаційні телеканали подавали найбільше статистичної інформації, а загальна кількість повідомлень щодо ситуації на Донеччині й Луганщині становила 2544, що охоплює майже 10 годин ефірного часу. Найбільше інформації пропонують «5 канал», «Громадське телебачення», найменше – NewsNetwork і «Обоз TV».

За словами Костинського, найбільше українські телеканали повідомляють про українську армію, поточну ситуацію на підконтрольній і тимчасово непідконтрольних територіях, стан і перспективи реінтеграції тимчасово непідконтрольних територій, а також про ситуацію на сході в контексті міжнародної політики.

У Нацраді повідомили, що моніторинг здійснювали у квітні. Загалом дослідники опрацювали 2 856 годин ефірного часу 16 телеканалів. Із них п’ять – розважально-інформаційні («Україна», «1+1», ІСTV, «Інтер» і «UA:Перший»), ще 11 – інформаційні («Громадське», «Еспресо», «ПравдаТУТ», «Прямий», NewsNetwork, NewsOne, ZIK, «5 канал», «24 канал», «112 Україна», «Обоз TV»).

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

       Web.com Site Builder