Санкції ЄС через будівництво Керченського мосту набрали чинності

Євросоюз офіційно запровадив санкції стосовно компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Рішення від 30 липня опубліковано в офіційному журналі ЄС.

З 31 липня під європейськими санкціями перебувають дві компанії Аркадія Ротенберга, ПАТ «Мостотрест» і ТОВ «Будгазмонтаж». Обидві компанії перебувають і в американському списку санкцій.

Також під санкції ЄС потрапили АТ «Інститут Діпробудміст – Санкт-Петербург», АТ «Суднобудівний завод «Залив», ТОВ «Будгазмонтаж-Міст», АТ «ВАД».

Будівництво мосту та його офіційне відкриття у травні цього року були «ключовими символічними кроками в консолідації Росією контролю над незаконно анексованим Кримом і Севастополем і подальшої ізоляції півострова від України», йдеться в мотивувальній частині рішення про впровадження санкцій.

Посли країн-членів ЄС схвалили рішення щодо запровадження індивідуальних санкцій проти шести юридичних осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

Президент України Петро Порошенко подякував за «солідарність і підтримку України у протидії російському агресору».

Читайте також: Прокуратура АРК перевіряє європейські компанії на причетність до будівництва Керченського мосту

15 травня відбулася церемонія відкриття автодорожньої частини Керченського мосту, який з’єднує Росію з анексованим нею Кримом. У заході взяв участь президент Росії Володимир Путін.

Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку президент Путін заявив відразу ж після анексії Криму – в березні 2014 року. Побудувати міст обіцяли до 2018 року, здати в експлуатацію – влітку 2019 року.

Українська сторона вийшла з договору з Росією про будівництво моста в 2014 році – після анексії Криму.

       Web.com Site Builder