Поліція: від початку року надійшло понад 1,5 тисячі повідомлень про мінування

Національна поліція України повідомляє, що від початку року поліцейські отримали понад 1,5 тисячі неправдивих повідомлень про замінування.

При цьому за весь 2017 рік було зареєстровано 700 таких повідомлень, повідомив 2 серпня перший заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, такі злочини є найбільш характерними для великих міст України. Найбільше неправдивих повідомлень про замінування у цьому році, за даними поліції, зареєстровано у Харкові – майже тисячу. На Львівщині зареєстровано 155 анонімних повідомлень, у Києві – 122, в Одеській області – 40, у Дніпропетровській – 33.

Найчастіше «мінуються» магазини і торговельно-розважальні центри, а також підприємства, установи й організації, приміщення органів влади.

«Більшість відповідних повідомлень надходить на електронні адреси – 985 випадків з 1,5 тисячі. При цьому значна кількість ip-адрес відправників зареєстрована на території Російської Федерації», – повідомив Аброськін.

За його словами, реагування на неправдиві повідомлення про замінування забирає значні ресурси.

У липні поліція Києва повідомила про затримання чоловіка, підозрюваного в неправдивому повідомленні про нібито закладену вибухівку на станції метро «Лівобережна». Йому загрожує до восьми років за ґратами.

       Web.com Site Builder