Українська кіберполіція постійно фіксує атаки з території Росії – Демедюк

Українська кіберполіція постійно фіксує і попереджає кібератаки з території Росії. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив начальник департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк.

«Ми фіксуємо разом з СБУ, з Державним спеціальним зв’язком, іншими суб’єктами кібербезпеки в Україні постійні, регулярні кіберінциденти, які вчиняються з території Російської Федерації. Вони несуть як загальнокримінальний характер, так і активний характер кіберінцидентів на здобуття інформації. Ми виявляємо її, аналізуємо. Нам вдається наперед встановлювати, відбивати, локалізувати ці кіберінциденти», – каже Демидюк.

За його словами, координує роботу відомств кіберцентр, створений на базі Ради національної безпеки й оборони України. Також виявляти кібернапади Україні допомагають міжнародні партнери: зокрема, Велика Британія, Німеччина, Польща та Австралія. Разом з тим, зауважив Демедюк, будь-яка співпраця із Росією наразі відсутня.

«У нас проблема залишається – це наш агресор – Російська Федерація, з яким ми повністю не співпрацюємо. В деякій мірі це азійські країни, які ще обмежено надають таку співпрацю. Зі всіма іншими країнами – це європейські, американські країни, Австралія, Японія – ми працюємо в режиму реального часу, навіть, я скажу, в реальному. Тому що фактично ми отримуємо інформацію у будь-який час доби» – додав він.

За його даними, метою атак було порушення стратегічно важливої інфраструктури, дестабілізація обстановки в Україні.

Раніше в департаменті кіберполіції Національної поліції України повідомили, що від початку 2018 року зареєстровано понад 4 тисячі кримінальних правопорушень у сфері протидії кіберзлочинності, які супроводжують українські правоохоронці.

       Web.com Site Builder