У моряка Ейдера не підтвердився діагноз «гепатит» – адвокат у Москві

Адвокат Олександра Маркова повідомила, що не підтвердилися підозри на зараження гепатитом наймолодшого утримуваного Росією українського військового моряка Андрія Ейдера.

«Сьогодні в «Лефортово» вдалося зустрітися з підзахисним, українським військовополоненим Ейдером Андрієм, хай навіть всього на 20 хвилин. Природно, всіх хвилювало питання про повторні аналізи Андрія. На щастя, зі слів лікаря, гепатит не підтвердився», – повідомила адвокат у Facebook 12 лютого.

Адвокат Микола Полозов 2 лютого заявляв, що наймолодшого утримуваного в Росії українського військового моряка Андрія Ейдера могли заразити гепатитом уже в Москві.

19-річний Андрій Ейдер був поранений разом із Василем Сорокою та Андрієм Артеменком, коли російські військові відкрили вогонь по катеру «Бердянськ».

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по трьох українських кораблях і захопили їх і екіпажі. Підконтрольні Кремлю суди в Криму арештували 24 моряків на два місяці. Зараз вони перебувають у Москві. Українська влада визнає їх військовополоненими, як то визначає міжнародне право.

Країни Заходу засудили дії Росії. В Євросоюзі закликали до «стриманості і деескалації», а генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ оприлюднив заяву з вимогою до Росії звільнити військовополонених і захоплені кораблі.

       Web.com Site Builder