Луценко: справ проти кандидатів у президенти немає

Правоохоронні органи не відкривали кримінальних справ проти кандидатів у президенти за можливі порушення виборчого законодавства, заявив 1 березня в ефірі телеканалу ТРК «Україна» генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Знаю щонайменше трьох (кандидатів – ред.), які б дуже цього хотіли, щоби стати жертвами політичних репресій, але, слава Богу, їх немає. В разі, якщо хтось із них… займеться підкупами або фальсифікаціями, я думаю, що його чекає дуже сумне майбутнє, бо наші сили об’єднані», – сказав генпрокурор у присутності міністра внутріішніх справ Арсена Авакова та голови СБУ Василя Грицака. 

Луценко також нагадав, що заборонено робити кандидатам. 

«Кандидати на посаду президента не можуть організовувати будь-які незаконні дії, наприклад видачу грошей, завезення іноземних технологів, які будуть діяти всупереч чинному законодавству, і в тому числі через підкуп виборців, незаконна агітація, і якимось чином викривляти списки», – зазначив Луценко.

Також він повідомив, що на сьогоднішній день є 56 кримінальних проваджень на всю територію України за втручання у вибори.

Перший тур виборі президента України запланований на 31 березня. Другий тур, якщо жодний із кандидатів не набере понад 50% голосів учасників голосування, має відбутися 21 квітня.

       Web.com Site Builder