СБУ: відповідальності для українських політиків за візити в Росію зараз не передбачено

На сьогодні українське законодавство не передбачає покарання за візити політиків до Росії. Таким чином в ефірі «5 каналу» керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов прокоментував візит до Москви кандидата в президенти України Юрія Бойка і голови політичної ради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука.

«Ця провокація готувалася давно, просто сьогодні вона «вистрілила». В цьому є дві складові. Перша – юридична щодо візити до Москви одного і другого громадянина. Я хочу сказати, що у вересні 2017 році була ініціатива від голови СБУ Василя Грицака ввести відповідальність за візити українських політиків та службовців у Росію. На сьогодні це не реалізовано. Нема відповідальності за такі візити. Тому на сьогодні ніяких претензій через їхнє перебування в Росії ми їм пред’явити не можемо», – зазначив Гуськов.

Він зазначив, що СБУ вивчає заяви, які українські політики зробили в Росії. «Якщо там будуть найменші ознаки складу злочину, передбачені кримінальним кодексом України, повірте, одразу миттєво буде реакція служби», – наголосив представник СБУ.

22 березня прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв прийняв у своїй резиденції в Москві кандидата в президенти України Юрія Бойка і голову політичної ради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука. Як повідомляли російські ЗМІ, у зустрічі також взяв участь голова правління «Газпрому» Олексій Міллер. Бойко на зустрічі заявив про бажання «покращувати і відновлювати двосторонні відносини» з Росією, а Медведчук запропонував повернутися до ідеї створення в Україні газотранспортного консорціуму за участю «Газпрому».

Відносини між Україною та Росією різко загострилися після анексії Росією Криму та початку збройного конфлікту на Донбасі. Росія визнана в Україні країною-агресором.

       Web.com Site Builder