Київ: обвинуваченому в державній зраді ексчиновнику з Криму продовжили запобіжний захід

Дніпровський районний суд Києва 20 грудня продовжив запобіжний захід обвинуваченому в державній зраді ексголові МОЗ Криму Петру Михальчевському.

Про це проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомила прес-секретар Прокуратури Автономної Республіки Крим Катерина Діденко.

«Продовжили запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань: з’являтися до суду на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання, заборона на спілкування зі свідками», – повідомила Діденко.

У жовтні Дніпровський районний суд Києва звільнив з-під домашнього арешту ексголову Мінохоронздоров’я Криму Петра Михальчевського, обвинуваченого в державній зраді.

З 8 січня 2018 року Петро Михальчевський перебував під вартою: спочатку він утримувався в СІЗО Херсона, влітку його перевезли в київський ізолятор. У червні минулого року розслідування у справі ексміністра було завершено.

Петро Михальчевський займав посаду міністра охорони здоров’я Криму з 27 лютого до 10 червня 2014 року в підконтрольному Росії уряді. Прокуратура АРК вважає, що цим він скоїв діяння, передбачені ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність) і ст. 111 (державна зрада).

Сам Михальчевський визнає, що працював міністром охорони здоров’я, але не вважає це держзрадою. Він обґрунтовує це тим, що його обирала на посаду Верховна Рада АРК, відповідно до законодавства України.

       Web.com Site Builder