Кашмір: внаслідок спалаху протистояння загинули ще троє індійських солдатів

Троє індійських солдатів загинули під час сутичок із бойовиками в спірному районі Кашмір, заявляє місцева влада 5 травня.

Спалах насильства стався на тлі загальної наступальної операції Індії в цьому регіоні, внаслідок якої протягом квітня були вбиті 22 бойовики.

Нью-Делі заявляє, що за цей же час загинули 20 індійських солдатів. Це найбільший показник з моменту вибуху смертника в лютому 2019-го, який забрав життя 40 співробітників парамілітарної поліції.

3 травня п’ятеро індійськи[ солдатів, в тому числі високопоставлений армійський офіцер, загинули в підконтрольний Нью-Делі частині Кашміру.

Читайте також: Конфлікти і стихійні лиха спричинили рекордну кількість внутрішньо переміщених осіб у світі – оглядачі​

Переважно мусульманський Пакистан та населена здебільшого індуїстами Індія вже двічі воювали за Кашмір. Кожна з цих ядерних держав вважає територію всього регіону своєю.

Індія звинувачує Пакистан у фінансуванні місцевих бойовиків, які воюють із індійською армією. Ісламабад відкидає звинувачення.

Напруга в індійському Кашмірі особливо зросла після серпня 2019 року, коли Індія скасувала обмежену автономію регіону та почала кількамісячний наступ на бойовиків та прихильників незалежності Кашміру чи його приєднання до Пакистану.

       Web.com Site Builder