Навальний уже може вставати з ліжка – речниця політика

Російський опозиційний політик Олексій Навальний продовжує відновлення в німецькій клініці «Шаріте», його стан поліпшується. Про це повідомила 14 вересня речниця Навального Кіра Ярмиш.

 

«Новини про здоров’я Олексія: він повністю відключений від ШВЛ (апарату штучної вентиляції легень – ред.) і вже може на деякий час вставати з лікарняного ліжка», – повідомила речниця в твітері.

Раніше 14 вересня уряд Німеччини повідомив, що незалежні лабораторії з Франції і Швеції на прохання Німеччини досліджували аналізи російського опозиціонера Олексія Навального і підтвердили висновки німецьких фахівців про те, що його отруїли нервово-паралітичною речовиною з групи «Новачок».

Минулого тижня у МВС Росії заявили, що хотіли б допитати Навального. При цьому кримінальну справу за фактом замаху на опозиціонера в Росії так і не порушили – йде дослідча перевірка.

Раніше голова МВС Володимир Колокольцев заявляв, що в ситуації з отруєнням Навального немає криміналу.

7 вересня лікарі клініки «Шаріте» повідомили, що Навального вивели зі стану штучної коми, і він реагує на зовнішні подразники. Прогнозів про терміни його відновлення поки що немає.

Російський опозиціонер перебував у комі з 20 серпня. На лікуванні в клініці «Шаріте» він – із 22 серпня, в Берлін його перевезли з Омська.

До лікарні Омська Навального доправили після того, як йому стало зле на борту літака, який здійснив екстрену посадку в омському аеропорту.

Влада Німеччини заявила, що в організмі Навального були знайдені сліди отруйної речовини з групи «Новачок».

Канцлер Німеччини Анґела Меркель закликала Москву розслідувати те, що сталося з опозиціонером.

Російська влада, посилаючись на лікарів, які лікували Навального в Омську, висловлювала скептичне ставлення до версії отруєння. Кримінальну справу в Росії не порушували.

 

       Web.com Site Builder