Профільний комітет підтримав новий конкурс на вакантне місце в КСУ

Комітет з питань правової політики проголосував за новий конкурс на вакантну посаду судді Конституційного суду України. Відповідне рішення депутати комітету ухвалили на онлайн-засіданні 13 листопада.

Парламентські фракції та групи можуть вносити свої кандидатури на посаду судді. Відповідне рішення комітету повинно з’явитися на сайті Верховної Ради (поки що цього не сталося).

Читайте також: Судді КСУ перейшли на дистанційну роботу через виявлення COVID-19 – пресслужба

Раніше в інтерв’ю Радіо Свобода представник президента в Конституційному суді, народний депутат від «Слуги народу» Федір Веніславський заявив, що фракція «Слуги народу» підтримає представницю Верховної Ради у Конституційному суді та народну депутатку від монобільшості Ольгу Совгирю, якщо вона захоче кандидуватися.

Верховна Рада 6 листопада не змогла призначити суддів Конституційного суду України за своєю квотою.

Читайте також: Після інтерв’ю Веніславського Радіо Свобода КСУ вимагає від нього пояснень

Того дня на засіданні встигли розглянути лише кандидатури чотирьох претендентів на одну із двох вакантних посад. В результаті жоден з них не знайшов достатньої підтримки, а відтак на цю посаду будуть проводити повторний конкурс, у якому і може взяти участь Ольга Совгиря.

Ще двох кандидатів, які претендували на друге суддівське крісло (серед них був і соратник Веніславського Віктор Кичун) депутати 6 листопада розглянути не встигли і планують зробити це вже наступного пленарного тижня.

 

       Web.com Site Builder