Азербайджан і Вірменія звинувачують одне одного в порушенні перемир’я в Нагірному Карабасі

Міністерство оборони Вірменії 12 грудня заявило, що азербайджанська сторона відновила наступальні дії в напрямку селищ Старий Таглар і Хцаберд в Нагірному Карабасі, передає вірменська служба Радіо Свобода.

«Підрозділи Армії оборони вживають адекватних заходів», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні ж Армія оборони Карабаху повідомила, що збройні сили Азербайджану спробували атакувати одну з вірменських бойових позицій на південному напрямку.

Водночас Міністерство оборони Азербайджану звинувачує Вірменію в провокаціях і порушенні режиму припинення вогню.

«З боку Збройних Сил Азербайджану були вжиті адекватні заходи у відповідь. В даний час дотримується режим припинення вогню», – заявляє відомство.

Речниця прем’єр-міністра Вірменії Мане Геворкян заявила, що на дії азербайджанських військових повинні відповісти передусім російські миротворці.

Після укладеного за посередництва Москви 9 листопада перемир’я між Вірменією та Азербайджаном Туреччина підписала з Росією меморандум про створення спільного моніторингового центру, який відстежуватиме дотримання умов припинення вогню. Для реалізації угоди Росія ввела на фактичну лінію розмежування майже дві тисячі військових, які мають статус миротворців.

       Web.com Site Builder