Терористи завезли в окуповане Зайцеве провокаторів для поширення дезинформації перед місію ОБСЄ

zaiceve-osce

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ заявив, що сепаратисти завезли в захоплене ними селище Зайцеве на околиці Горлівки людей, які мали певним чином «інформувати» місію про обстріли, інформує агентство ПравдаUA.

За цим повідомленням, так він, виступаючи на брифінгу в тимчасово окупованому Донецьку, відповів на запитання, чому спостерігачі не проаналізували в цьому селищі місця влучань після нічного обстрілу, а також чому представники місії поспілкувалися тільки з трьома особами в той час, коли значно більша кількість людей хотіла поспілкуватися зі спостерігачами ОБСЄ.

Відповідаючи на це запитання, Гуґ заявив, що знає людину, яка його поставила. «Для тих, хто не знає, ця жінка представляє «міністерство інформації» і працює разом із Басуріним із так званого «міністерства оборони» тут у Донецьку», – заявив чільний представник СММ ОБСЄ, маючи на увазі самозвані органи збройного сепаратистського угруповання «ДНР» та Ігоря Басуріна, який є одним із військових чільників і речників-пропагандистів угруповання.

«Коли ми вже збиралися покинути селище, група цивільних громадян стояла на дорозі, але вони не були місцевими жителями цього селища. І я також бачив, як Басурін ховався в будинку, що був за цією групою осіб. Коли ми покинули селище, Басурін обігнав нас на своїй машині на шляху в Донецьк. Ви можете передати Басуріну, що я готовий спілкуватися з ним напряму, не обов’язково автобусом завозити людей для того, щоб зробити це спілкування непрямим», – заявив Гуґ.

При цьому він повідомив, що спостерігачам місії стало відомо, що в селі після обстрілу залишились вирви і що спостерігачі хотіли проаналізувати ці місця, але бойовики заявили, що «не мають змоги захистити спостерігачів від стурбованих людей».

Збройні сепаратисти, що за підтримки й заохочення Росії захопили частину Донеччини й Луганщини, постійно звинувачують силовиків України в обстрілах цивільного населення на тимчасово окупованих територіях. При цьому принаймні в частині випадків їх викривали в тому, що обстріли цивільного населення захоплених ними територій здійснювали вони самі, щоб звинуватити в цьому українську сторону.

Правда України

       Web.com Site Builder