Хто наполегливо доводить до банкрутства державне підприємство Укрспирт

ukrspyrt-bankrutstvo

Хто наполегливо доводить до банкрутства державне підприємство Укрспирт.

На 18 лютого несплачений борг “Укрспирту” по судових рішеннях, винесених за позовами Державної фіскальної служби у провадженнях стосовно зловживання та порушень в держпідприємстві у 2012-2014 роках, становить 740 млн гривень.

Про це заявив заступник директора ДП “Укрспирт” Сергій Блескун.

“За 2015 рік виплати (Укрспирту – ред.) по судових рішеннях становили 320 млн. На сьогоднішній день по судових рішеннях за позовами Державної фіскальної служби, по яким вже пройшла або апеляція або касація, ми фактично повинні заплатити коштів на 740 млн гривень”, – сказав він.

За його словами, зараз між керівництвом ДФС та Міністерством аграрної політики продовольства проводяться консультації з метою вирішення проблеми боргів “Укрспирту” “по факту відвантаження спирту в 2012-2014 роках”.

“Сьогодні вже з ДФС приходили з актами конфіскації майна – на 900 тис. декалітрів спирту, (у разі вилучення яких – ред.) на наступний день підприємство б зупинилося”, – наголосив Блескун.

Керівник “Укрспирту”, звітуючи про підсумки роботи за 2015 рік, зазначив, що фінансовий результат підприємства до оподаткування становив 350 млн гривень.

Нагадаємо, за результатами перевірок фіскальних органів у 2014 році загальна сума претензій податківців до держкомпанії “Укрспирт” перевищила мільярд гривень.

Як повідомлялося, податкова міліція Київської області оголосила в розшук екс-гендиректора “Укрспирту” Михайла Лабутіна.

Як відомо, в середині грудня заступник голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко повідомляв, що Лабутіна нібито викрали “невідомі озброєні особи в камуфляжі”.

Пізніше в прес-службі “Укрспирту” заявили, що їхні директори Михайла Лабутіна не вихопить, а “вивезли в безпечне місце”.

Нагадаємо, гендиректора “Укрспирту” підозрюють в розтраті коштів підприємства на суму 172,5 млн гривень і ухиленні від сплати податку на додану вартість в сумі 28,2 мільйона гривень.

Також зазначалося, що заходи по припиненню руху коштів на банківських рахунках ДП “Укрспирт” не здійснювалися.

Правда України

       Web.com Site Builder