Директор ДБР Труба: спробуємо запустити бюро в липні-серпні

Державне бюро розслідувань України може розпочати роботу в липні або серпні 2018 року, заявив директор ДБР Роман Труба в інтерв’ю «Українським новинам».

«У нас амбітні плани почати роботу не пізніше 1 вересня, але ми будемо намагатися запустити бюро ще раніше, можливо, у липні, серпні», – сказав Труба.

Він заявив, що ДБР планує набрати близько 700 співробітників під час першого етапу конкурсу.

«Ще жоден орган не набирав одночасно таку кількість співробітників, як ми плануємо зробити. Тільки на першому етапі це близько 700 вакансій. Ми провели колосальну роботу, розробили й затвердили кваліфікаційні вимоги. Попросили громадські організації делегувати своїх представників до складу конкурсних комісій», – зазначив Труба.

Верховна Рада 12 листопада 2015 року ухвалила закон про Державне бюро розслідувань. Формально, Державне бюро розслідувань почало працювати із 1 березня 2016 року. Проте, фактично, ця правоохоронна структура, яка забирає в Генеральної прокуратури функції досудового слідства, ще не існує.

16 листопада 2017 року конкурсна комісія з проведення конкурсу з обрання директора ДБР рекомендувала призначити головою бюро Романа Трубу. 22 листопада президент України Петро Порошенко призначив Трубу директором ДБР. Від 20 листопада Генеральна прокуратура України втратила право починати досудове розслідування у зв’язку з початком діяльності Державного бюро розслідувань.

Згідно із законом про ДБР, новий правоохоронний орган розслідуватиме злочини, що були скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями – за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро.

       Web.com Site Builder