Апеляційний суд скасував рішення оштрафувати Ситника за позовом НАЗК

Апеляційний суд Києва скасував рішення Солом’янського районного суду столиці, який оштрафував голову Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника за позовом Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це свідчать дані на сайті апеляційної інстанції.

Згідно з цією інформацією, Апеляційний суд розглядав справу 19 лютого і ухвалив рішення на користь Ситника «у тому числі через відсутність події і складу адміністративного правопорушення».

Національне агентство з питань запобігання корупції 13 листопада 2017 направило до Солом’янського райсуду Києва протокол стосовно директора Артема Ситника, у діях якого агентство вбачає адміністративне порушення.

Водночас у НАБУ стверджували, що у визначені законом терміни надали відповідь на запит НАЗК і надіслали копії всіх запитуваних документів, також роз’яснили відсутність конфлікту інтересів у описаному НАЗК випадку. Сам Ситник не виключав можливості здійснення тиску на нього і його відомство через антикорупційну діяльність.

17 січня Солом’янський районний суд Києва оштрафував Ситника на 1700 гривень.

НАБУ розслідує кримінальні корупційні правопорушення, підслідними бюро є найвищі посадові особи.

       Web.com Site Builder