Поліція порушила справу через сутички під парламентом (фото)

Поліція Києва повідомляє про відкриття кримінального провадження через сутички біля Верховної Ради України вранці 27 лютого.

Кримінальне провадження відкрили за статтею «погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

У поліції додали, що правоохоронці продовжують оглядати місце події і встановлюють всіх учасників, причетних до інциденту.

Речник Нацполіції України Ярослав Тракало раніше повідомив Радіо Свобода, що внаслідок ранкових сутичок поранені 11 поліцейських.

«У них травми різного ступеня тяжкості, є і переломи ключиці, щелепи, носа і гематоми. Комусь допомогу надали на місці, когось шпиталізували. Остаточні висновки дадуть медики», – заявив він.

Тракало також підтвердив попередню інформацію про дев’ятьох затриманих під час сутичок, яких доправили до Печерського відділку поліції.

У повідомленні на сайті поліції Києва уточнили, що вранці 27 лютогоучасники мітингу принесли під стіни будівлі шини і хотіли їх підпалити. «Працівники поліції намагалися припинити їхні дії, однак учасники акції почали агресивно себе поводити: вони кидали каміння та пляшки із запалювальною сумішшю у бік правоохоронців», – заявили в поліції.

За даними правоохоронців, біля Верховної Ради27 лютого відбуваються «масові заходи, згідно із раніше поданими заявками».

Із трибуни парламенту народний депутат України з фракції «Народний фронт» Антон Геращенко заявив, що під Верховною Радою була організована провокація. Він звинуватив у подіях «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі, який перебуває за кордоном.

Водночас Саакашвілі і його організація відкидають причетність до сутичок під парламентом.

       Web.com Site Builder