Порошенко про реакцію на інсценування вбивства Бабченка: не українців треба засуджувати, а Росію

Дії Росії, яка готувала вбивство російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка, потрібно засуджувати, заявив президент України Петро Порошенко у відповідь на критику інсценування загибелі кореспондента. 

«Унаслідок блискучої спецоперації, що була проведена героями із СБУ, весь світ побачив справжнє обличчя нашого ворога. Засилають цілі вантажівки зброї, гроші для вбивства українців: журналістів, державних діячів. Коли ми спіймали їх на гарячому, кажуть, що ми не так діємо. Вам не українців треба засуджувати, а Росію», – сказав Порошенко в Івано-Франківській області. 

Читайте також: Інсценування смерті Бабченка. Реакція Заходу 

Увечері 29 травня поліція заявила, що в Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. 

30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що журналіст живий. 

Грицак стверджує, що спецслужбі вдалося розкрити план з підготовки вбивства журналіста. СБУ затримала громадянина України Г., якого, за словами Грицака, для організації вбивства найняли російські спецслужби. 

Низка міжнародних організацій розкритикувала інсценування вбивства Бабченка. Зокрема, базований у Нью-Йорку Комітет захисту журналістів (КЗЖ) заявив, що інсценуванням убивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка український уряд «підірвав довіру до себе». З подібними заявами виступили в ОБСЄ та організації «Репортери без кордонів».

       Web.com Site Builder