Росія має змінити список на відвідання в’язнів – Денісова

Українська сторона вимагає, щоб Росія внесла зміни до списку на відвідання в’язнів в Україні. Про це на зустрічі з родинами українських політв’язнів заявила 24 липня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Російська сторона надала нам список на відвідання 51 особи. Але тільки 13 людей з цього списку мають громадянство РФ. Більше того, дехто з них відмовився від зустрічі с омбудсменом РФ Тетяною Москальковою», – повідомила Денісова і додала, що Москалькова вже відвідала сім моряків зі свого списку (йдеться про кримчан із затриманого судна «Норд» – ред.).

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка також взяла участь у зустрічі, вказала, що повністю підтримує родини політв’язнів, які обурюються, що й досі не отримують від держави допомоги на оплату адвокатів, що захищають українців і кримських татар в окупованому Криму.

28 червня Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію про українських політичних в’язнів у Росії і в анексованому нею Криму, в якій закликала Росію «невідкладно» звільнити всіх українських політв’язнів і поважати їхні права.

У цілому в Росії і анексованому Криму, за даними правозахисників, утримують близько 70 українських політв’язнів.

       Web.com Site Builder