Трамп визнав, що його син зустрічався з росіянами заради компромату на Клінтон

Президент США Дональд Трамп вперше публічно заявив, що його син Дональд Трамп-молодший зустрічався в представниками Росії в у Нью-Йорку в 2016 році, аби отримати компромат на тодішню опонентку батька на президентських виборах Гіларі Клінтон.

Про це він написав у своєму Твітері 5 серпня. У такий спосіб Трамп зреагував на попередні повідомлення в американських ЗМІ – зокрема в CNN – що його нібито турбують можливі наслідки зустрічі сина з росіянами.

«Тепер ми знаємо, чому Дональд Трамп був такий напружений минулого тижня, коли йшлося про Роберта Мюллера – дійшло навіть до того, що він написав у Твітері, буцім його спеціальний прокурор мусить закінчити «російське розслідування». Як повідомляють наближені до Білого дому джерела, президент боїться за свого сина, Дона-молодшого. Він переймається тим, що Мюллер може мати на нього», – йшлося в сюжеті CNN.

Читайте також: «Колишній адвокат Трампа готовий свідчити проти нього спецпрокуроруМюллеру – CNN»

Президент прокоментував повідомлення про власну стривоженість, назвавши їх «фейковими новинами» та «суцільною вигадкою».

«Ця зустріч мала на меті добути інформацію про мою опонентку, вона була повністю законна, в політиці постійно так роблять – і це ні до чого не призвело», – заявив Трамп і додав, що нічого не знав про перемови.

Пізніше Трамп назвав розслідування про втручання Росії в американські вибори 2016 року (на яких він, як кандидат від Республіканської партії, здобув перемогу) «найбільшим полюванням на відьом в історії США».

Згідно з версією спеціального прокурора Роберта Мюллера та численними повідомленнями в західних ЗМІ, Дональд Трамп-молодший, чоловік його сестри Іванки Джаред Кушнер та голова передвиборчої кампанії Трампа Пол Манафорт влітку 2016 року зустрілися із російською юристкою Наталією Весельницькою. Зустріч відбулася в «Трамп-Тауер» у Нью-Йорку.

Читайте також: «Таємниця чорної коробки. Про що Путін писав Трампу у 2013 році?»

У листопаді 2017 рок Весельницька заявила, що представники Трампа пропонували їй переглянути перелік підсанкційних росіян, відомий як «список Магнітського», після перемоги Трампа на виборах. Їх натомість цікавили документальні докази того, що кандидат у президенти США від демократів Гіларі Клінтон використовувала кошти незаконного походження для своєї кампанії.

Пізніше Трамп-молодший заявляв, що перемови стосувалися виключно питань всиновлення. Його батько, зі свого боку, запевняє, що дізнався про зустріч лише згодом зі ЗМІ.

       Web.com Site Builder