Британський міністр оборони вшанував у Києві воїнів, що загинули, захищаючи Україну від агресії Росії

Міністр оборони Великої Британії Ґевін Вільямсон, який перебуває в Києві з візитом, відвідав неофіційну «Стіну пам’яті» з майже 4 тисячами фотографій загиблих українських бійців біля Михайлівського Золотоверхого собору.

Він «віддав шану українцям, які полягли на полі бою, захищаючи свою батьківщину від російської агресії на сході України», повідомило британське посольство в Україні.

Цього ж дня британський міністр зустрічався з українським колегою Степаном Полтораком і, крім обговорення подальшої співпраці між двома оборонними відомствами і військових реформ в Україні, наголосив: делегація Великої Британії прибула в Київ для того, щоб продемонструвати солідарність із українськими друзями.

«Наші дві країни разом стикаються з однаковими загрозами. Сьогодні ви живете на лінії фронту, але ви не наодинці з цією проблемою… Ми дотримуємося наших зобов’язань і будемо з вами, доки існує небезпека, допомагаючи вам відновити мир. Ми не дозволимо зруйнувати наші спільні цінності. Ваша безпека – це безпека і Великої Британії», – заявив Вільямсон.

Британського міністра прийняв і президент України Петро Порошенко, який «високо оцінив внесок Британії у зміцнення оборонних спроможностей та тренування Збройних сил України і висловив сподівання на продовження співробітництва на цьому напрямку». Президент також привітав рішення міністра відвідати лінію зіткнення на Донбасі.

У середині березня, після того, як з’ясувалася причетність Росії до отруєння у Великій Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля з дочкою, а Москва все виступала з запереченнями своєї вини, Ґевін Вільямсон прилюдно виступив із закликом до Росії «забиратися геть» і «заткнути пельку», що викликало різку реакцію в Москві. Після отруєння Скрипалів, а пізніше ще двох британських громадян рештками тієї самої російської бойової отруйної речовини класу «Новачок» Велика Британія вважає і себе потерпілою від гібридної агресії Росії.

       Web.com Site Builder