МЗС не рекомендує українцям подорожі в Італію та Іран через коронавірус

Міністерство закордонних справ опублікувало рекомендації для українських туристів щодо подорожей на північ Італії та до Ірану, у яких закликало утриматися від подорожей до провінцій, де виявлено спалах коронавірусу COVID-19.

Йдеться про італійські регіони Ломбардія, Венето, Емілія Романья та П’ємонт, а також іранські міста Тегеран, Кум, Арак та Гілан.

«Органами влади Італії повністю карантинні заходи запроваджено у десятьох муніципалітетах регіону Ломбардія провінції Лоді – Касалпустерленго, Кодоньо, Кастільоне-д’Адда, Фомбіо, Малео, Сомалія, Бертоніко, Терранова-де-Пасеріні, Кастельгерсундо і Сан-Фіорано, а також – муніципалітеті Во ‘Еуганєо в провінції Падуя, регіоні Венето. Співвітчизникам, які продовжують перебувати в цих регіонах, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, уникати відвідання уражених вірусом провінцій, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої консульської установи України або зареєструватися на вебресурсі friend.mfa.gov.ua», – зазначили у МЗС.

Щодо тих громадян, які наразі вже перебувають в Ірані, їм рекомендують сконтактувати з українським посольством у Тегерані emb_ir@mfa.gov.ua.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, у світі зареєстрували понад 79 тисяч випадків коронавірусу COVID-19. Через хворобу померли 2 619 людей. При цьому понад 25 тисяч людей уже одужали.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

 

 

 

       Web.com Site Builder