Температуру тим, хто приїжджає з Італії, будуть міряти на всіх пунктах пропуску – прикордонники

На всіх прикордонних пунктах пропуску України перевірятимуть температуру тіла пасажирів, що приїжджають з Італії, повідомив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Він сказав про це за підсумками засідання оперативного штабу із запобігання поширенню на території України коронавірусу.

«Ми цю роботу починаємо не тільки в пункті пропуску «Тиса», а охоплюємо всі пункти пропуску, спочатку українсько-угорської ділянки. І така робота буде проводитись в усіх пунктах пропуску – автомобільного, авіа- і залізничного сполучення. Можу запевнити, що жоден пасажир, який буде мати ознаки захворювання, на територію України не потрапить непоміченим», – сказав голова ДПСУ.

Раніше сьогодні Дейнеко повідомив, що температурний скринінг громадян, які прибувають прямими рейсами з Італії, проводитимуть в аеропортах «Бориспіль» і «Київ», а також на пункті пропуску «Тиса» на Закарпатті.

 

За кількістю заражених коронавірусом Італія стала першою в Євросоюзі та третьою країною у світі після Китаю і Південної Кореї. За останню добу число заражень тут зросло удвічі – понад 200 випадків, включно з сімома померлими людьми.

Епіцентр епідемії локалізований на півночі Апеннін в Ломбардії і Венето. До зони поширення вірусу потрапили сім промислово розвинених регіонів, де проживають близько 30 мільйонів людей. У цих областях урядовим указом запроваджені надзвичайні заходи з протидії поширення вірусу, що викликає захворювання COVID-19.

 

       Web.com Site Builder