Анкара повідомила про збитий сирійський навчально-бойовий літак

Анкара повідомила про збитий сьогодні турецькими військовими на північному заході Сирії літак місцевих урядових сил. За інформацією Міноборони Туреччини, удар був нанесений під час очолюваного турецькими силами наступу на позиції армії президента Сирії Башара Асада.

Збитий літак, за даними відомства, це навчально-бойовий Аеро L-39 «Альбатрос». Модель була розроблена ще в Чехословаччині і стоїть на озброєнні в десятках країн світу, в тому числі в Сирії, зазначає агентство «Інтерфакс».

Минулого тижня турецькі військові повідомили, що збили на півночі Сирії два літаки Су-24 сирійських ВВС. Анкара заявляла, що відкрила по них вогонь «після спроби збити турецькі літаки». Це сталося в небі над провінцією Ідліб, де урядові війська з грудня проводять операцію проти загонів озброєної опозиції. Анкара надає підтримку частини сирійської опозиції.

 

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар у неділю заявив, що 27 лютого, після загибелі більше 30 турецьких військовослужбовців в результаті авіаудару сирійських урядових військ в Ідлібі, Туреччина проводить на північному заході Сирії операцію «Весняний щит».

Туреччина заявляє, що Асад і Росія, яка його підтримує, порушили умови перемир’я у провінції Ідліб. Мета операції – відсунути війська Асада від турецького кордону. В Анкарі наголошують, що вона спрямована проти армії Асада, а не проти російських військових.

       Web.com Site Builder