Верховний суд оголосив перерву у справі «Приватбанку»

Велика палата Верховного суду оголосила перерву на невизначений термін у розгляді касації Національного банку, Кабінету міністрів та «Приватбанку» у справі про визнання родини Суркісів пов’язаними особами.

Як повідомляє видання «Інтерфакс», перерву оголосили на невизначений термін. Із посиланням на пресслужбу «Приватбанку» видання зазначає, що суд завершив вивчення матеріалів справи і оголосить про наступну дату з урахуванням епідеміологічної ситуації.

У 2017 році суд першої інстанції задовольнив позов Суркісів щодо визнання їх не пов’язаними з банком особами і постановив повернути їм 1,05 мільярда гривень, 266,2 тисячі доларів США і 7,8 тисячі євро. Банк оскаржує це рішення.

Читайте також: Чи визнає суд законною націоналізацію «Приватбанку»​

У процесі націоналізації «Приватбанку» вклади родини Суркісів обміняли на акції, а саму родину визнали пов’язаними з банком особами. Проведення операції дозволило державі надалі придбати акції банку за 1 гривню та націоналізувати фінансову установу.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів.

Коломойський назвав «маячнею» опубліковані Національним банком України дані.

       Ads