На Одещині 8 і 9 травня скасували проведення масових заходів – поліція

Масові заходи 8 і 9 травня на Одещині не проводитимуть з міркувань безпеки, повідомила пресслужба обласної поліції. Повідомляється, що будуть посилені заходи безпеки, зокрема біля пам’ятників і меморіалів.

«Мітинги, марші, акції та будь-які інші масові заходи в умовах війни не проводитимуть… Наряди правоохоронців наблизять до пам’ятників і меморіальних комплексів. Вибухотехніки та кінологи обстежують територію на наявність небезпечних предметів. На місцях у громадян перевірятимуть документи, що посвідчують особу, та наявність заборонених предметів», – йдеться в повідомленні.

У поліції не виключили, що можуть бути «штучні інциденти», тому працюватимуть групи превентивної комунікації.

«Ми пам’ятаємо подвиг героїв, які поклали життя, щоб захистити Україну від нацистських окупантів, і шануємо їх. Але не варто забувати, що просто зараз українці воюють проти московитів, які не дотримуються жодних правил ведення війни», – повідомли в поліції.

За даними влади, минулої ночі російськими військами було завдано ракетного удару по Одещині, троє людей поранені, одна людина наразі вважається зниклою безвісти.

За даними ОК «Південь», удару було завдано із літаків стратегічної авіації. Ракети типу Х-22 вдарили по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційні зоні на чорноморському узбережжі, спалахнули пожежі.

Українська розвідка раніше попереджала про ймовірність російських провокацій з нагоди 9 травня, яке наближається.

 

 

 

       Web.com Site Builder