Росія: Пєсков пояснив нестандартну поведінку Путіна в Дербенті

Речник президента Росії Дмитро Пєсков пояснив близьке спілкування Володимира Путіна з жителями міста Дербент у Дагестані, яке російський лідер відвідав 28 червня.

За словами Пєскова, Путін «не міг відмовити» жителям Дербента і вийшов їх привітати, попри чинні протиепідемічні рекомендації фахівців.

«З одного боку, є рекомендації фахівців, але з іншого боку, є тверде рішення президента, коли він не міг відмовити цим людям, щоб не привітати їх», – цитує речника російська державна агенція «РИА Новости».

 

Зазвичай люди, які близько спілкуються з Володимиром Путіним, проводять певний час у карантині. Зокрема, російський «воєнкор» Олександр Сладков 14 червня в ефірі державного телеканалу «Россия 1» сказав, що не може прокоментувати наступ ЗСУ, оскільки на його початку перебував в ізоляції. «Я весь наступ провів у карантині перед зустріччю з Володимиром Володимировичем», – заявив Сладков. Сама зустріч Путіна з «воєнкорами» відбулася 13 червня.

Востаннє з випадковими людьми Путін спілкувався в березні 2020 року в місті Іваново. Згодом розпочалася пандемія, і російській президент більше не дозволяв собі такого. Рідкісні спроби поспілкуватися з населенням обмежувалися маханням рукою з відстані десятків метрів, як це було в Калінінграді в 2022 році.

Раніше представники української влади припускали, що на частині публічних заходів справжнього Володимира Путіна замінює людина, яка зовні на нього дуже подібна. З таким коментарем у квітні 2023 року після повідомлень про відвідання Путіним окупованих російськими військами частин Херсонської та Луганської областей виступив секретар РНБО Олексій Данілов.

«Ніякого Путіна там не було… Для того, щоб поспілкуватися зі справжнім Путіним, ви маєте щонайменше 10–14 днів провести на карантині. Був звичайний двійник, яких у нього не один – це вже так само відома річ», – сказав Данілов, не навівши ніяких доказів на підтвердження своїх міркувань.

Олексій Данілов – не єдиний спікер, який вважає, що на частині заходів Путіна замінює дублер. У російськомовному інформаційному просторі такої думки дотримується, зокрема, політолог Валерій Соловей. Він стверджує, що і в окупованому Маріуполі, про відвідини якого Путіним у березні повідомляв Кремль, був двійник російського лідера.

В адміністрації російського лідера такі повідомлення не коментують.

 

       Web.com Site Builder