Депутати Європарламенту закликали МКС розглянути ордер на арешт Лукашенка

Депутати Європарламенту закликали Міжнародний кримінальний суд розглянути ордер на арешт Олександра Лукашенка. Про це йдеться у доповіді про відносини ЄС з Білоруссю, яку 18 липня схвалив комітет із закордонних справ.

«Оскільки Міжнародний кримінальний суд (МКС) уже видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та російського уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової, євродепутати закликають МКС розглянути аналогічний ордер на арешт Олександра Лукашенка», – повідомляє пресслужба Європарламенту.

Євродепутати наголошують, що Білорусь несе відповідальність за шкоду, заподіяну Україні, і злочини, вчинені в Україні, в тому числі через роль режиму в незаконній депортації дітей.

Законодавці ЄС закликають інституції ЄС та країни-члени вжити всіх необхідних кроків на міжнародному рівні для забезпечення кримінального переслідування білоруських лідерів.

У березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують у депортації українських дітей із окупованих територій України. У російському МЗС це рішення назвали юридично нікчемним. 27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала фактичного правителя Олександра Лукашенка причетним до депортації українців.

       Web.com Site Builder