Трамп обіцяє продовжити боротьбу на виборах у 2024 році, якщо його засудять

Колишній президент США Дональд Трамп 28 липня заявив, що не припинить свою боротьбу за Білий дім, якщо його засудять у будь-якому з кримінальних розслідувань. Про це повідомляє AFP.

Лідер республіканців обговорював численні звинувачення, з якими він стикається, коли він балотується на другий термін.

На запитання радіоведучого, чи засудження зупинить його передвиборчу кампанію, Трамп швидко відповів: «Зовсім ні. У Конституції немає нічого, що вказувало б на те».

Міністерство юстиції США 28 липня висунуло додаткове звинувачення проти Дональда Трампа у справі про неналежне поводження із секретними матеріалами. До обвинувального висновку було додано пункт про «навмисне зберігання інформації про національну оборону» США.

Представник Трампа відкинув нові звинувачення і заявив, що це «відчайдушна і безуспішна спроба» адміністрації Джо Байдена «переслідувати президента Трампа та його оточення» і вплинути на президентську кампанію 2024 року.

У серпні 2022 року ФБР провело обшук у резиденції Трампа в Мар-а-Лаго в рамках розслідування справи про поводження з секретними документами, які експрезидент забрав із Білого дому, коли залишав посаду. У приміщенні знайшли 300 секретних матеріалів. У червні 2023 року журі присяжних звинуватило Трампа за 38 пунктами. За найважчими статтями звинувачення йому може загрожувати до 20 років позбавлення волі. Сам Трамп не визнає провину. Початок судового процесу заплановано на травень 2024 року.

Дональд Трамп – перший в історії США колишній президент, якому інкримінують скоєння злочинів. Політик раніше називав справу проти нього політично вмотивованою. Його опоненти це заперечують. Звинувачення проти Трампа не позбавляють його права балотуватися.

 

       Web.com Site Builder