Індія веде переговори з Росією про імпорт пшениці зі знижкою – Reuters

Індія веде переговори з Росією щодо імпорту пшениці зі знижкою через різке зростання світових цін, повідомляє агенція Reuters з посиланням на чотири джерела.

Імпорт дозволить Нью-Делі більш ефективно втручатися в ринок, щоб знизити ціни на пшеницю, які розігнали інфляцію до 15-місячного максимуму в липні.

«Уряд вивчає можливість імпорту через приватну торгівлю та угоди між урядами. Рішення буде прийнято обережно», – повідомило Reuters одне з джерел, відповідаючи на запитання про імпорт пшениці з Росії.

Індія роками не імпортувала пшеницю через дипломатичні угоди. Востаннє Індія імпортувала значну кількість пшениці в 2017 році, коли приватні трейдери відвантажили 5,3 мільйона метричних тонн.

Як повідомили два джерела агентства, план уряду імпортувати російську пшеницю є одним із заходів, які розглядаються для зниження цін на ключові товари, такі як паливо, зернові та бобові.

Джерела не захотіли називати свої імена, оскільки обговорення мають закритий характер і остаточне рішення може бути ухвалено через кілька тижнів. Представники фінансів, торгівлі та уряду Індії не відповіли на електронні листи та повідомлення журналістів з проханням про коментарі.

Читайте також: Міністри фінансів G20 завершили зустріч в Індії без консенсусу щодо війни РФ проти України

Днями став відомий перелік країн, які будуть представлені на саміті G20 у Делі, запланованому на 9-10 вересня. Окрім членів «Групи двадцяти», туди запрошені дев’ять країн: Бангладеш, Єгипет, Маврикій, Нідерланди, Нігерія, Оман, Сингапур, Іспанія та Об’єднані Арабські Емірати. Це саміт пройде без представництва України, на відміну від минулорічного саміту G20 на Балі ( Індонезія), у якому брав участь президент України Володимир Зеленський. 

Індія дотримується нейтральної позиції щодо російської війни проти України, не підтримує санкції Заходу проти Росії та має добрі відносини із західними країнами та з Москвою.

       Web.com Site Builder