Норвегія підтримала «Кримську декларацію» Держдепартаменту США

Норвегія підтримала офіційну декларацію Державного департаменту США по Криму, повідомили напередодні в міністерстві закордонних справ Норвегії.

«Норвегія вітає і підтримує заяву держсекретаря США Майка Помпео, який підтвердив позицію США проти незаконної анексії Росією Криму. Необхідно дотримуватися норм міжнародного права, поважати суверенітет і територіальну цілісність України», – йдеться в повідомленні МЗС Норвегії в мережі Twitter.

​Сполучені Штати Америки закликають Росію припинити окупацію українського півострова Крим, заявив 25 липня державний секретар США Майк Помпео.

«Оскільки демократичні держави прагнуть побудувати вільний, справедливий і квітучий світ, ми повинні підтримувати нашу прихильність до міжнародного принципу суверенної рівності та поваги територіальної цілісності інших держав. Росія діяла у спосіб, не гідний великої нації, і обрала ізоляцію від міжнародної спільноти», – йдеться в заяві Помпео, оприлюдненій на сайті Державного департаменту.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

       Web.com Site Builder